Case Study

Riverside Studios

Design

Size of Project: 90,000sqft

Client

Mount Anvil/Contract Value: £25,000,000

Location

London

Located on the “Surrey” of the River Thames in Hammersmith. The world-famous Riverside Studios

The intelligent design follows the
Surrey Bend of the River Thames, a
place made famous by its defining
role in the Oxford vs Cambridge
Boat Race and wraps new homes
around and over the redeveloped
Riverside Studios.

The new complex comprises of
three studios, small, medium and
large which are up to 12m high,
a cinema and screening room, a
rehearsal space and restaurants
and bars looking out over the river.

The mechanical and electrical
design embraced the very stringent
noise criteria for the project
including the use of specialist
material intake and extract
ventilation.
Revit MEP3d software was used to
produce full coordinated drawings
to detail complex basement and
upper floor services

Riverside Studios